My Story So Far

June 28, 2009

Aksiden Bah..

Filed under: My Story — ais putih @ 12:17 pm

blog

bloh

Kemalangan berlaku dalam 150 meter dari rumah aku..berdekatan dengan Petronas, Tenom..hehe..berdekatan dengan mahligai sewa ku di Taman Juta..aiseh..hik hik hik..

Berlaku pada jam 5 lebih petang begitu..seorang cedera separa parah..di laporkan mengalami kecederaan bahagian mata..jalan terus menjadi jem petang itu..sebanyak tiga kereta lipan datang dengan lajunya..terdapat beberapa polis penyiasat datang…kekeke..

laporan ringkas dari ku…wahahaha..

Ustat Wiryawan
Tenom

June 26, 2009

Rest In Peace

Filed under: My Story — ais putih @ 9:04 pm

jackson

Semoga Allah S.W.T mencucuri rahmat ke atas rohmu..

June 24, 2009

Kursus E-Laporan J-QAF

Filed under: My Story — ais putih @ 9:31 am

Assalamualaikum..

Dengan gembira aku keluar rumah hari ini menuju ke sekolah ku yang indah..hehehe..belum sempat ku keluar dari rumah..tiba-tiba house mate ku bagitau ada kursus e-laporan j-qaf jam 8 pagi nanti..aku memang tidak tahu tentang kursus yang akan diadakan pada pagi ini..sampai disekolah saja..trus ku pergi cari kerani (Kak Yong)..kalau-kalau ada surat dari PPD tentang jemputan kursus..hehehe..kalau ikut kan hati aku memang tidak mau pergi sudahh..

Tapi oleh kerana..aku memerlukan sangat kursus nih..aku tanya Ustaz Asran, pegawai yang bertanggungjawab dalam Hal Ehwal GPI dan GPI J-QAF..katanya memang ada kursus..surat jemputan sudah dihebahkan pada 21 atau 22 jun lepas..hahhh???!!!!..kenapa sekolah ku tidak menerima???

Akhirnya..aku tengah berada di Pusat Kegiatan Guru, Tenom..shuuuuuttt…aku tengah berkursus sekarang..sambil kursus sambil online dengan celcom broadband ku..hehehehe..

June 22, 2009

Filed under: My Story — ais putih @ 11:00 pm
Sony A200

Sony A200

June 21, 2009

Cuba Jaya

Filed under: My Story — ais putih @ 4:28 pm

pipit

Assalamualaikum..

GENERAL

Ahad bah hari ni kan..hehe..pagi tadi aku keluar ke tamu tenom..beli barang nak dikunyah-kunya sikit..hehe..lepas tuh aku beli barang untuk mencantikkan lagi Bilik J-Qaf, Sekolah Kebangsaan Melalap yang sememangnya menjadi tanggungjawab ku untuk meng “transform” kan dia menjadi bilik yang sesuai untuk pembelajaran yang baik..agar nanti lepas pembelajaran..murid-murid ku mendapat satu pengalaman yang mengasyikkan..aisehhh…

Jadi guru ini..memang memerlukan pengorbanan yang besar..semua orang akan nampak begitu lah..tapi dalam semua pekerjaan pun memerlukan pengorbanan..cuma bentuk pengobanan tuh yang berlainan mengikut kerjaya yang diceburi tersebut..apapun..rakyat Malaysia..mari kita teruskan perjuangan..hehe..

ASTRO

Tadi aku telefon astro..tambah cenel mustika nun..laju juga cenel-cenel tuh di aktifkan..hehe..dapat lah lagi cenel tambahan 131, 132, 133..duit belanja nak bayar pun semakin bertambah..keke..bila aku bagitau tunang aku yang aku tambah cenel astro..dia pun nak juga..hehehe..semoga berbaloi lah cenel nih..kalau tak berbaloi nanti..ku nak tendang balik dari senarai cenel-cenel astro ku..kekeke..

Kawan aku cakap tadi…”astro kalau apply..laju jer dapat..kalau nak tutup..bukan main lambat..”kekeke..aku tidak ada lagi pengalaman ini..tapi selalunya memang begitulah..kekeke..

cegah jenayah satu

Aku tengah merancang untuk membuat program di sekolah ku nih..tapi aku masih belum membuat sebarang keputusan..banyak sangat rancangan..tapi akhirnya kena pilih satu juga..hehehe..antaranya program diatas tuh lah..hermm tapi tidak tahu lagi bah macam mana…

June 16, 2009

Sampai Sudah

Filed under: My Story — ais putih @ 11:11 pm

bangau

Assalamualaikum..

Besok rabu, aku akan memulakan sesi pengajaran di Sekolah ku bagi sesi semester kedua..aku baru habis bercuti pada dua hari sebelum rabu pada minggu ini..aku macam malas sangat nak balik ke tenom lepas almost tiga minggu ku berada di luar tenom..cuti ku habiskan banyak di Labuan dan Kota Kinabalu..jadi ku nak ke tenom pun ku rasa macam kekok kekok gitu..aku pun heran..

Pagi selasa (tadi) aku bertolak dengan motosikal ku ke feri..sampai dekat menumbok jam 9.30 pagi..aku terus jalan ke beaufort..sampai jam 10.30 pagi..singgah untuk makan tengah hari di restoran al-amin kalau ku tak silap bersebelahan dengan KFC beaufort nun..hehe..dalam jam 10.50 gitu..aku bertolak ke petronas dan meneruskan perjalanan ke sipitang..dalam jam 11.40 aku sampai ke sipitang..ke petronas lagik..sebelum meneruskan perjalanan ke tenom..dan sampai di rumah tepat 1.15 petang..hehehe..

Samapi saja di rumah..aku letak beg..dan baring..dan menyambung perjalanan ku di alam maya..hahaha..aku terlelap sampai jam dua petang..aku ingat nak sambung lagi tidur..tapi teringat kewajipan-kewajipan yang perlu di selesaikan..maka aku pun membatalkan hasratku menyambung pelayaran di alam tidur yang penuh kesiukan itu..kekeke..

Sekarang..alu masih lagi dalam proses mengembalikan mood guru itu..hehe..sebab aku rasa memang aku masih bercuti sekarang..warghhhh

June 7, 2009

Sunday Night

Filed under: My Story — ais putih @ 6:42 pm

Assalamualaikum W.B.T

Apa kabar semua? Aku mendoakan kebahagiaan keatas semua pembaca yang hadir ke laman web ku ini..Bagaimana hujung minggu anda?..(Ku rasa macam motivator pun ada..kekeke)..Apapun..Aku masih di IPGM Kampus Gaya hujung minggu nih..sabtu aku tidak ada kelas..Apa aku buat??

Aku pegi growball, cp..Tengok Night At The Museum 2 dengan kawanku..Ceritanya punyalah siuk..hehehe..sakit perut saja aku duduk dalam bilik itu..menahan ketawa..overall aku meng “rate” kan muvi ini 5/5..sesuai di tonton oleh keluarga dan sesiapa sahaja..hehehe..

Ahad malam nih..aku ada kelas malam..kelas di advance kan..sepatutnya kelas-kelas nh dijadualkan pada minggu hadapan..tapi di cepatkan sebab pensyarah nak pergi meeting pada hari-hari kelas tersebut..Dengan gembiranya aku berkelas Ilmu Pendidikan di ahad malam selama 4 jam..Ambek mu..hehehe..Tapi takpe..Segalanya demi pembangunan negara dan anak bangsaku..hehehe..(semangat-semangat)..

Ok lah..Ku nak bersiap dulu..belum iron baju lagi nih..bye bye..

June 2, 2009

Monuat (Menulis)

Filed under: My Story — ais putih @ 8:04 pm

Assalamualaikum W.B.T

Aku tinggal selama 3 hari dua malam di rumah keluarga tunang ku..gembira ku tidak terkata dapat berkenalan dengan keluarga tunang ku..hehe..lagipu tunangku pun ada juga di keningau..ku rasa kalau ku duduk disitu dalam sebulan lagik..sure ku naik berat badan yang tidak terhingga..makan tak berhenti dihidang..mau pecah perut ku bah..hehe..apapun terima kasih atas layanan istimewa itu..ponsikou naa macik pacik..lagi best ku dibagi kitab belajar bahasa dusun oleh pacik..ponsikou ponsikou..

Kelmarin tengah hari..aku bertolak ke kota kinabalu bersama-sama Ustazah Junaidah Jukerin..takut juga dia mau bawa aku..sebab tunangan orang kan..maunya dia tidak takut..ambil pun dekat rumah tunangku lagi..hehe..tapi alhamdulillah..family tunang ku pun faham..dan tunangku sendiri pun memahami..walaupun bila aku nak jalan tuh tunangku hanya tengok dari dalam rumah..sedih dianya si sayang abang tu..ku pun sedih juga lah..matoddd capat kau cipthooo..amin amin amin..

Dari tambunan ke kota kinabalu.ku diamanahkan oleh kak junaidah untuk bawa kereta dia..berdebar jugak aku. apa istilah dia dalam pendidikan tuh yaa..(impetus ker)..hehe..tapi alhamdulillah..sampai dengan selamat ke Kota Kinabalu..pandu pelahan saja..yang penting sampai ke destinasi dengan selamat..kan kan kan..jangan mau mikirayou dijalan raya..

Hari ini..kuliah di IPGM Kampus Gaya bermula dengan jayanya..dari jam 7.30 pagi sehingga 6.00 petang..alhamdulillah..hehe..tadi kuliah major ku..bahasa arab..pensyarah dia Ustaz Abdullah Atu dari jam 8.30 sehingga 12.50..kemudian kuliah penyuburan diri insan guru..disampaikan oleh pensyarah yang baik lagi power Puan Nor Azmah..dari jam 2 sehingga 6 petang..

Sekarang ku merindui tunangku..ku nak rehat..tidak bermaya..blerghhhfshyun..=)

Create a free website or blog at WordPress.com.