My Story So Far

May 18, 2009

Simpang

Filed under: My Story — ais putih @ 10:00 pm

POCHO

Assalamualaikum

Isnin tadi awal sikit datang sekolah..bukannya apa sebab tadi terawal bangun sikit..hehe..motivasi terlebih untuk pegi sekolah..”which is good” bak kata si adlin aman ramli..hehe..perjalanan ke sekolah aku kalau pagi memang mengasyikkan bah..siap dengan kabus sana sini lagi..aiseh..sejuk lagi..Insya Allah nanti aku dapat kamera baru aku..aku mau ambil gambar tuh pemandangan nanti..hehe..

Dekat sekolah tadi aku submit soalan Bahasa Arab tahun satu untuk 15 set soalan..26 nanti exam semester pertama akan bermula..tapi aku tidak ada di sekolah..aku dimana??..nanti saya kasi tau ahh..hehe..tadi cuma ada tiga masa untuk mengajar..habis jam 10.30..lepas tuh kosong sampai 1.20..hehe..gumbira2..tapi daku kan terkenal dengan baik..aku pegi siapkan menghias bilik J-Qaf aku tuh..tapi tidak siap jugak bah..hairan saya..sikit-sikit termenung..

popo

Termenung pasal apa..hehe..bila sudah besar begini kan..sikit-sikit kita mula paham apa sebenarnya cinta..sepanjang perjalanan aku ke sekolah pagi tadi..mata aku saja yang dijalan..hati dan minda ku tengah bekerjasama mengkaji pengalaman cintan cintun ku itu..yang aku simpulkan begini :

13-17 tahun (Lelaki)

— Aktif mencari cinta
— Bila putus..siuk saja cari yang lain..tidak ada rasa kecewa,pedih,sakit.. klu ada pun sehari lepas tuh baik..

18-20 tahun (Lelaki)

— Aktif juga..tapi pelahan sikit..
— Bila putus..terkesan juga..sebab cinta nya penuh teori bah..angan-angan..dan sebagainya yang bahagia..

22-50 tahun (Lelaki yang matang)

— Kalau sudah ada cintanya..boleh jadi ianya akan berhenti mencari..
— Mula memahami kesan putus cintan cintun..SAKITTTT..barulah ingat muda-muda dulu siuk kasi putus cinta sana sini..owhh..blame me…

hahaha..tiba tiba saya tersedar..sudah limpas bah simpang sekolah saya..tepaksa u-turn balik..aiyaa..tapi itulah..bagi aku lah tuh..i feel that bila mana ada kawan yang tengah dipersimpangan dilema mengenai hubungan diorang bah..jadi hati ku nih pun pedih juga rasa bagi pihak hawa tersebut..aku syorkan dia bina hubungan semula..

sekurang-kurangnya..cuba..

Advertisements

4 Comments »

  1. aiyooo…bahaya 2 umur 13-17 tahun…inda keciwa ko aaa tangahnya…

    Comment by miss j — May 20, 2009 @ 11:27 am

  2. bukan lah begitu bah..kecewa tuh mmg kecewa juga bah tuh..hehehe..tapi tidak dikira mcm kuciwa sepasang suami isteri yang bahagia tiba-tiba terputus..haa lebih kurang begitu lah missj…

    Comment by ais putih — May 20, 2009 @ 2:19 pm

  3. awu tah…faham2! hehe…jga hbgn ko baik2!

    Comment by miss j — May 20, 2009 @ 10:52 pm

  4. hu..hu…ko pula 2 kn yg selalu sa jumpa d melalap guna ex paip color putih…keh..keh..so, ko becuti la skrg ni..aku pn urg tnm, bini urg melalap

    Comment by ais goring — December 9, 2009 @ 4:03 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: