My Story So Far

June 29, 2008

Cat

Filed under: My Story — ais putih @ 9:21 pm

Advertisements

June 24, 2008

Mogok

Filed under: My Story — ais putih @ 10:56 pm

Hee..bukan apa petang tadi sebenarnya Labuan di landa tsunami kunon stesen minyak mau buat mogok sudah bah..maka kereta-kereta di Labuan ini pun berpusu2 ke stesen minyak menyebabkan jalan-jalan menuju ke stesen-stesen minyak penuh sesak..Baik nasib ku bersama dengan ayahku menunggang motor..hehehe..maka kami cepat lah sampainyer..hehehe..

Tadi semasa kami mnejalankan siasatan untuk bantuan biasiswa 2008 Baitulmal..adalah satu pakcik yang ku siasat nih..bukan nak mengata..hehe..tapi bila ku siasat pakcik nih..subhanallah..pakcik nih bau minuman keras..tak tau lah pulak jenis apa yang di minumnya..hehe..ku payah payah nak menahan baunya..ku ingat nak tulis jer dalam ulasan penyiasat sebagai “pemohon tidak layak”..tapi ku tak tulis gitu..cam kesian pun ada juga..sebab dia susah..tapi kenapa susah2 pun buat lagi benda gitu !!!

Ku tak paham…

June 22, 2008

Lewat petang..

Filed under: My Story — ais putih @ 3:39 pm

Assalamualaikum w.b.t

Petang ni kami sefamili di jemput ke kenduri sempena sepupu aku nak pegi jalan belajar..hehe..tahniah pada diorang..sebab dapat sambung blajar lagik dekat Uitm KK..belajar rerajin yer sepupu sepupu dan remaja2 seluruh malaysia yang dapat masuk ipta dan ipts..hehe..

Hari ni aku duduk dekat rumah saja..tidak ada mood mau berjalan kesana kemari..lagipun hujung2 bulan gini ni..biasanya tahap kewangan berada di tahap paling teruk..hehe..baiknasib lah ku dapat terima gaji selepas sebulan ku berkerja ini..Selalu nya mau kena tunggu dua bulan baru gaji akan di bayar..memang kut kerajaan punya pekeliling gitu.hehe..

Ok lah yer..selamat berehat semua…

June 21, 2008

Baitulmal

Filed under: My Story — ais putih @ 7:45 pm

baru lepas menyiasat

Assalamualaikum..

Selama ku masuk ke alam perkerjaan ini, walaupun masih belum banyak pengalaman yang dapat di himpunkan. Namun dapat juga ku simpulkan satu perkara yang paling penting.. Dalam komitednya kita berkerja untuk menguruskan masyarakat (tidak kira apa jenis kerja)..kekadang kita berkerja sehingga terlupa serta alpa untuk menguruskan diri kita sendiri..Bagi aku sesuatu yang paling tidak patut di abaikan..hehehe..

Pagi tadi aku pegi latihan memandu kereta..hehe..untuk sesi yang 8 jam tuh kan..dah enam jam habis ku gunakan..aisehh..(mcm pakar saja)..ada dua jam lagi baki tuh aku reserve untuk bila nak dekat-dekat test jpj karang..hehe..ku target ku akan ambik test tuh dua minggu dari sekarang..ku nak try habiskan sebelum ku pergi induksi nanti dekat KL (Amat tidak ku sukai)..hahaha..

Dari bilik mesyuarat MAIWP Labuan

Sebulan lagi, adik perempuan ku nak membina masjid pula..banyak persiapan kena buat..lagipun majlis buat ala kadar saja..(barang naik)..yang penting hajat tertunai gitukan..hikss..dulu lagi adik ku dari diriku ini..aisehh..bakal adik ipar ku orang sandakan..tapi kerja dekat KL sebagai Polis..adedeh..kena hidup berdisiplin gini..ihikss..tak pasal-pasal ku kena gari nih karang..hehe..

Ambik dari dalam kereta..

Ok lah yer..itu saja dulu untuk kali ini..jangan lupa..hiduplah berjimat cermat dalam hidup kita ini..semoga berbahagia..wassalam..

June 6, 2008

Fron 13th Floor

Filed under: My Story — ais putih @ 1:59 pm

Assalamualaikum..

Baru habis solat jumaat tadi..sempat menunaikan solat jumaat bersama dengan jemaah lain masjid jamek an-nur..Khutbah bercerita mengenai tentang DYMM Yang Di Pertuan Agong Malaysia..isi khutbah lebih kurang berkisar dengan agama islam dan kaitannya dengan raja di Malaysia..

Makan tengah hari tadi ku kena spend..makanan di taja oleh kawan ku..keke..dapat makan nasi, ayam rendang..daging kari..kacang buncis..hihihi..

ops..dah jam dua..kena start kerja semulaa..nanti kita bercerita lagi okeyh..

June 3, 2008

New Place

Filed under: My Story — ais putih @ 9:44 pm

Assalamualaikum W.B.T

Sudah dua hari aku memulakan tugas di MAIWP Labuan, pengalaman baru di lukis dalam hidup ku setelah bertugas sebagai guru selama 5 bulan..buku pengalaman sebagai guru bakal menjadi rujukan bagi mana mana keadaan yang sesuai untuk diriku di Baitulmal ini..hehe..

Kelmarin start keja..dengan sopan derang tunjukkan tempat ku beradu tenaga memerah keringat berbakti menguruskan bangsa..hehe..ingatkan kosong lah meja ku ini..malangnya sudah terdapat lima fail yang perlu di siap kan..so aku mengambil langkah seorang junior..hehe..bertanya apa yang perlu di buat untuk selesaikan file file ini..dan begitulah seterusnya..untuk hari tersebut..

Tadi..aku mauk hari kedua..menyambung kerja kelmarin yang belum di siapkan..walaupun aku sudah berusaha untuk siapkan kerja tuh kelmarin..rajin kunun..hahaha..lima dari fail kelmarin dapat siapkan 3 daripadanya..ok lah tuh..tiba tiba dapat lagik fail tambahan lima..fail fail tentang bantuan am pelajaran untuk IPT..warghhh..

Aku masih lagi dalam proses menyesuaikan keadaan dengan tempat baru aku kali nih..aku akan cuba untuk adapt fast..so bulih buat kerja dengan lancar dan selesa..hiks hikss..

Masa cuti hari Kotobian Tadau Do Tagazu Kaamatan tempoh hari..hehe..kami sefamili bercuti ke Kota Kinabalu, Sipitang, Tenom dan yang besh2 ialah Keningau..dapat jumpa bakal mak mertua..hiks hiks..

Blog at WordPress.com.